Första snön

Hur skapas en gnistrande vacker vinterdag i mitten på oktober? En perfekt dag då barnen får snöra på sig skridskorna, dricka varm choklad, umgås och ha roligt på den isklädda sjön. Då åker man till ishallen, Stinsens Arena i Nässjö.

En tidig morgon den 20 oktober åkte sex bilar mot ishallen i Nässjö. Bilarna var fullpackade med rekvisita, fikakorgar, kamerautrustning, klädkollektioner, redaktionen för A6:an, fotografer, stylister, producenter, spralliga barn och deras föräldrar.

Snart förvandlades den ena halvan av ishallen till filmstudio och den andra halvan till fotostudio. Det varma speakerbåset fick tillfälligt figurera som ett rum för styling. I värmen kunde stylisten hjälpa till och välja kläder och make-up-artisten ge barnen rosiga kinder och snötäckta ögonbryn.

På förmiddagen fotades lekfulla bilder till A6:an och efter lunch och några värmande koppar choklad spelades reklamfilmen in. Framför den sex meter gröna skärmen filmades barnen lekandes över isen. Vissa med skridskor och andra med skor.

När termosarna nästan var tomma och klockan började närma sig kväll var filmningen klar. Efter en kul och intensiv dag på isen kunde barnen åka hem igen och all utrustning packas ner.

När den sista väskan bars ut ur ishallen rullade ismaskinen ut på isen. De små skridskoskären suddades ut, men var redan förevigade i en filmkamera på väg till Jönköping.

 

Kommentarer

Kommentarer